Menu
Vandaag geopend in Geleen 09:00 tot 17:00 uur.
Vandaag geopend in Beek 09:00 tot 17:00 uur.
Oplossingen voor

Onderhoud van uw sieraden

Juwelen worden dikwijls van generatie op generatie doorgegeven. De levensduur van een sieraad is echter sterk afhankelijk van de kwaliteit, de wijze van dragen en bewaren en onderhoud.

 

De combinatie van zeepresten, huidvet en stofdeeltjes uit de lucht vormt een zeer agressief slijpmiddel dat de glans en schittering van stenen geleidelijk wegneemt. Ook slijten bewegende delen, zoals schakels van colliers en armbanden, sneller dan men denkt. Zo kan bijvoorbeeld een schakelarmband in de loop der jaren wel tot 2 cm. langer worden!

 

EVEN KOKEN

Dit euvel is eenvoudig te voorkomen door uw sieraden regelmatig ca. 5 minuten te koken in een pannetje met water, waaraan een scheutje ammonia en afwasmiddel is toegevoegd. Na afkoeling borstelen met een zachte kindertandenborstel en droogdeppen met een pluisvrije doek. Deze methode is echter niet geschikt voor juwelen die zijn bezet met koralen, opalen, parels en volledig dicht gezette stenen! Deze kunt u het beste even bij ons langsbrengen, dan maken wij deze sieraden op professionele wijze voor u schoon.


Tip: Doe uw sieraden altijd ’s nachts en tijdens zwaar werk af, zo heeft uw sieraad gegarandeerd een langere levensduur.

 

reinigingsmiddel-voor-sieradenPROFESSIONELE REINIGING VOOR UW SIERADEN

Heunen Juweliers heeft diverse professionele reinigingsproducten in het assortiment om uw sieraden, parels en al uw zilverwerk nog makkelijker schoon te maken en te onderhouden. Zo zijn er reinigingsvloeistoffen maar ook doeken en spuitbussen. Deze speciale producten hebben een lange houdbaarheid en geven uw spullen de oorspronkelijke glans terug. Ook als u op reis gaat, zijn deze schoonmaakmiddelen ideaal om uw sieraden te onderhouden. Want een klimaatwisseling heeft altijd invloed op uw sieraden.

Dof geworden koralen krijgen juist door huidvet weer kleur, maar kunnen ook door inwrijven met een druppel babyolie of olijfolie enorm opknappen. Opalen bestaan voor een belangrijk deel uit vocht en kunnen dof worden door uitdroging. Een nacht in een kopje schoon water verricht dan al vaak wonderen.

 

SIERADEN MET EDELSTENEN: JAARLIJKS CONTROLEREN

Laat uw sieraden met edelstenen gezet jaarlijks bij ons controleren. Door slijtage kunnen stenen los gaan zitten en is er kans dat u ze verliest. Bij Heunen Juweliers kunt u hiervoor zonder afspraak terecht, de controle is gratis. Indien stenen daadwerkelijk los zitten krijgt u een vrijblijvende prijsopgave om het sieraad weer puntgaaf in orde te maken.