Menu
Vandaag geopend in Geleen 09:00 tot 17:00 uur.
Vandaag geopend in Beek 09:00 tot 17:00 uur.
Oplossingen voor

Natuurlijke parels

Worden ook wel 'echte' parels of oriënt parels genoemd. Ze zijn uiterst zeldzaam en dus kostbaar. Er moeten maar liefst 15.000 oesters geopend worden om één enkele parel te vinden. Zo'n parel is een speling van de natuur, veroorzaakt doordat een hinderlijk voorwerpje, zoals bijvoorbeeld een zandkorrel of een parasiet, een pareloester binnendringt. Om zichzelf te beschermen, vormt de oester dunne laagjes parelmoer om de irritatie heen, totdat er een rond, glanzend bolletje ontstaat de parel.

 

HET VERSCHIL TUSSEN NATUURLIJKE PARELS EN ZOETWATERPARELS

Omdat tijdens het proces van aanmaken van de parel, zo’n organische binnendringer dikwijls geheel vergaat (in ontbindingsgassen opgaat), heeft de natuurlijke parel dus ook vaak geen kern (meer), net als bij de gekweekte zoetwaterparel. Daarom lijken die twee soorten parels zo veel op elkaar, dat laboratoriumonderzoek nodig is om het verschil te kunnen vaststellen!

Onder een röntgenapparaat is goed te zien dat een natuurlijke parel uit vele laagjes bestaat. Van alle parels die momenteel verkocht worden bestaat nog maar 1% uit natuurlijke parels.